Aurinko - kuvakudos-rintakoru, 2012

Ajankohtaista

Työskentelystäni vuonna 2019:

Esittelen metsäaiheisen näyttelykokonaisuuteni, jota olen valmistanut neljän vuoden ajan, seuraavissa gallerioissa:
- Galleria Pictor, Nummela, Vihti, 16.2.-9.3.2019, yhdessä käsityöpaja Kisällin kanssa
- Galleria Poriginal, Pori 19.4.-7.5.2019, yhdessä taiteilija Tuuli Aution kanssa

Vuoden 2019 lopulla kuvakudoksiani ripustetaan Suomen käsityön museoon, Jyväskylään, yhdessä kolmen muun suomalaisen kuvakudostaiteilijan teosten kanssa. Näyttely on avoinna toukokuuhun 2020.

Tarkastelen kuvakudoksissani hitaalla tekniikalla vain hetken kestäviä näkymiä, joita sopivasti osuvat valonsäteet luovat metsässä liikkujalle. Hätkähdyttävä vau-kokemus saa pysähtymään ja tuntemaan syvästi. Viimeisimmissä teoksissa esteettisyyden rinnalle on noussut myös tarve kuvata maailman vastakohtaisuuksia: asukastiheyttä, rikkautta ja luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä.

Yhteistyöni vihtiläisen Kehitysvammaisten ja osatyökykyisten käsityöpaja Kisällin kanssa jatkuu. Olen suunnitellut heille metsäaiheisen tekstiilimalliston. Galleria Pictorissa Nummelassa esitellään tekstiilimalliston lisäksi Käsityöpaja Kisällin kehitysvammaisille ja heidän avustajilleen suunnittelemaani yhteisötaideprojekti Minä - Me. Projektissa toteutettiin kuvakudostekniikalla profiilimuotokuvia. Lisätietoa FB-sivultani ja Kisällin sivuilta.