Tekstiilisuunnittelusta


Kuvakudoskorut

Kehitin lehtiaiheisen kuvakudoskorun Laukaan kunnalle "Uusi idea kuntalahjaksi" -kilpailuun vuonna 2001. Korussa yhdistyy perinteinen kuvakudostekniikka ja näyttävä koru uudella tavalla. Kuvakudoskoru on kevyt ja näin vaatetta kunnioittava. Korun suorakaiteen muoto mahdollistaa tuotteen pitämisen myös "seinäkoruna". Koru on käsinkudottu puuvilla- ja pellavalangoilla. Valmistamiani koruja on myynnissä mm. näyttelyjeni yhteydessä ja niitä voi tilata suoraan tekijältä.


Silkkituotteet

Valmistan yksilöllisiä silkkituotteita kymmenen vuoden kokemuksella. Tuotteissa yhdistyvät ylellinen silkin kosketus ja loistavat värit. Kuvioin 100% silkkikangasta maalaamalla höyrykiinnitteisillä silkkiväreillä. Osassa tuotteissa on lisäksi käsinkirjontaa. Suunnittelemiani tuotteita ovat silkkisolmiot, -huivit ja -tyynyt.


Painokankaat

Osallistuin opintojeni loppuvaiheessa Heimtextil-messuille Frankfurtissa. Suunnittelin yhteiselle osastollemme verhokankaiden malliston lisäkuoseineen. Toteutin malliston maalaamalla silkkipaperille. Aiheeni sain metsälammen ja kukkaniityn muodoista ja väreistä.