Kuvakudoksen kudonta nurjalta puolelta pystykangaspuissa. Valmistumassa muotokuvia Ystävykset -teossarjaan 2014.
Tekstiiliteoksia kutoen ja maalaten


Kuvakudokset

Kuvakudosten tekemisessä on kiehtovinta työskentely värien kanssa. Värisävy syntyy yhdistämällä noin kymmenen ohutta puuvilla-, villa- ja pellavalankaa jokaiseen kuteeseen. Kudon pellavaloimeen kaksimetrisissä pystykangaspuissa. Erityinen piirre on myös työskentely nurjalta puolelta. Useita kuukausia edessäni on lankaryöppy ja ääriviivamallina oleva paperi estää työn tarkastelun oikealta puolelta. Luonteeseeni sopii tälläinen pitkäjänteisyyttä vaativa työskentely. Pidän hitaudesta - ehdin pohtia työni sisältöä. Tämä salamyhkäisyys antaa sattumalle valtaa ja tekee kangaspuista irrottamisen hetkestä jännittävän.

Olen tehnyt ensimmäiset kuvakudokseni vuonna 2001. Opin tekniikan Taideteollisen korkeakoulun tekstiilitaiteen laitoksella. Aluksi työskentelin luonnon yksityiskohtien parissa, valokuvien kautta. Valitsin aiheikseni tekniikalle vaativia kohteita: puun, kallion ja jään pinnan sekä veden liikkeen, jotta kehittyisin kutomisen taidossa. Ensimmäinen näyttelykokonaisuuteni onkin nimeltään ValoKUVAkudos vuodelta 2004.

Työskentelyni on edennyt abstraktimpaan suuntaan. Tällä hetkellä minua kiehtoo eniten siirtymä väristä toiseen. Sisältö löytyy kuitenkin edelleen luontokokemuksista ja tunteiden tarkastelusta. Vuonna 2011 valmistuneelle toiselle kuvakudosnäyttelylleni on tyypillistä myös nauhamainen tarinankerronnan muoto. Vuodesta 2015 lähtien olen työstänyt kolmatta näyttelykokonaisuuttani, jonka teemana on valo metsässä.


Silkkimaalaukset

Olen maalannut silkkiä vuodesta 1990 lähtien. Silkkimaalauksessa yhdistyy kiehtovalla tavalla siveltimellä maalaamisen vapaus / vaikeus ja tekstiilimateriaalin tuomat lisäarvot: silkin kiilto, keveys ja pehmeys. Ilmaisen ajatuksiani ja tunteitani maisemien ja erityisesti puiden kautta.

Luontoon liittyvien töiden lisäksi olen etsinyt tapaa maalata elävää mallia suoraan silkille. Silkkikankaan nostaminen telineelle pystysuoraan (silkkiä maalataan yleensä vaakatasossa) antoi uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Useimmat maalauksista on tehty akvarellitekniikalla, jossa silkin pysyminen kosteana pakottaa nopeaan, intensiiviseen työskentelyyn.