TERVETULOA

tutustumaan kuvakudoksiini ja katsomaan suunnittelemiani tekstiilituotteita. Lisäksi kerron itsestäni taidekasvattajana ja taiteen tutkijana.

VUOSI 2021

Viime syksynä toteutui kymmenen vuotta kestänyt ja neljännellä yrittämällä toteutunut tavoitteeni saada kuvakudokseni Artapestryyn, kansainväliseen kuvakudosnäyttelyyn. Näyttelyyn valittiin minulta kaksi teosta: Vastakohtien maailma I ja II. Näyttelykiertue alkoi helmikuussa 2021 Tanskasta KunstCentret Silkeborg Badista. Teokseni pääsivät lopulta ajoissa perille, vaikka posti kuljetti niitä yli 50 päivää. Näyttely jatkoi Tanskasta Latviaan Gulbene Municipal History and Art Museumiin. Vuoden lopussa on vuorossa Kulturcentrum Ronneby Ruotsissa ja kesällä 2022 Keski-Suomen museo Jyväskylässä.

Viime vuonna Suomen käsityön museossa Jyväskylässä pidetylle Kudottu kuva – Moderni suomalainen kuvakudos -näyttelylle etsitään jatkonäyttelypaikkaa ulkomailta ja Suomesta. Samoin syyskuussa 2020 Suomenlinnassa esilläolleelle Paljain silmin – With the Naked Eye -jurytetylle Taiteilijat O ja Texon yhteisnäyttelylle on luvassa uusi näyttelypaikka Voipaalan taidekeskuksesta kesällä 2022.

Ylistävä näyttelykritiikki Artapestry 6-näyttelystä nosti Vastakohtien maailma II-kuvakudokseni esiin 43 teoksen joukosta (Kristeligt Dagblad 5.5.2021). Työskentelyäni kuvakudostaiteilijana esiteltiin vuonna 2020 hollantilaisen Handwerken zonder grenzen -lehden numerossa 219/2020 ja Ornamo-lehdessä 3/2020, sillä tulin valituksi Taiteilijat O ry:n Syksyn Vuodenaikataiteilijaksi. Näihin voi nyt tutustua Info-sivun Näyttelyt ja media-kohdassa.

Suunnittelin viime keväänä Taiteen keskustoimikunnan tuella suuren, kuusi metriä leveän kuvakudoksen. Teoksen arvioitu valmistuminen on keväällä 2023. Suunnitelma syntyi koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen epävarmuuden ja stressin keskellä. Tarkastelen teoksessani sisäistä rauhaa ja erityisesti luonnon tarjoamaa rauhoittumisen kokemusta. Pitkän prosessin vaiheita voi seurata Kuvakudos / Tapestry art -sivulta sekä sometileiltäni. Etsin parhaillaan sopivia näyttelytiloja suurteokselleni ja tulevalle kuvakudostaiteilijuuteni 20v-juhlanäyttelylle.

Yhteystiedot / contact

Teoksiani voi ostaa näyttelyistäni ja suoraan minulta. Osamaksu ja teoslainaus kk-maksulla ovat mahdollisia.

Haluatko tilata muotokuvan? Valmistan A4-A3 -kokoisia kudottuja muotokuvia valokuvien avulla. Teen mielelläni muotokuvia myös akvarellitekniikalla. Hinta- ja aikataulutietoja saat kysymällä.

Etsitkö taideteosta julkiseen tilaan tai kotiin? Valmistan kuvakudoksia myös tilaajan toiveiden mukaan. Tutustu Toivokotiin (Karviaisen ikäihmisten palveluasumisen yksikkö, Karkkila) toteuttamiini teoksiin sivulla: Kuvakudokset -> Luonto.

Haluatko seurata työskentelyäni? Liity kaveriksi fb:ssa tai instassa sivun alaosan linkeistä.

Kuva: Mari Pienimäki

Saat minuun parhaiten yhteyden tekstiviestitse / please contact me by SMS +358 (0)40 869 8506

tai / or

sähköpostitse / send me an email
soile.hovila (at) gmail.com