TERVETULOA

tutustumaan kuvakudoksiini ja katsomaan suunnittelemiani tekstiilituotteita. Lisäksi kerron itsestäni taidekasvattajana ja taiteen tutkijana.

VUOSI 2020

Viime vuonna toteutui pitkäaikainen tavoitteeni saada kuvakudoksiani kansainvälisiin tekstiilinäyttelyihin, kun Vastakohtien maailma I -kuvakudokseni valittiin World Textile Artin 8. Biennaaliin Madridiin. Tänä vuonna toteutuu toinen yhtä pitkään haaveilemani asia: kaksi teostani tulee esille Paljain silmin – With the Naked Eye -jurytettyyn yhteisnäyttelyyn Suomenlinnaan 3.-27.9.2020. Näyttelyn järjestäjinä ovat Ornamon Taiteilijat O ry ja Texo ry, eli työni on tullut oman alani ammattilaisten hyväksymäksi.

Vuosi 2020 on uuden Vastakohtien maailma -teossarjani esittelyn juhlaa. Valmistin viiden kuvakudoksen sarjan vuosina 2017-2019 usean apurahan turvin. Päänäyttelynä on ideoimani suomalaisten kuvakudostaiteilijoiden näyttely Suomen käsityön museossa Jyväskylässä. Kudottu kuva – Moderni suomalainen kuvakudos -näyttely sai pandemian takia lisäaikaa ja on avoinna 4.1.-30.8.2020. Näyttelyn tavoitteena on lisätä tietoisuutta käsinkudottavista gobeliineista koko Suomessa ja viedä näyttely myös ulkomaille.

Teossarjaa ja työskentelyäni esittelee laajasti myös hollantilaisen Handwerken zonder grenzen -lehden nro 219/2020. Syksyllä työni on esillä Ornamo-lehdessä, sillä tulin valituksi Taiteilijat O ry:n Vuodenaikataiteilijaksi. Lisäksi toteutetaan teoksiani esittelevä pysyvä verkkonäyttely Taiteilijat O:n kotisivuille.

Työskentelen toukokuusta lokakuun loppuun Taiteen keskustoimikunnan Näyttöapurahalla. Suunnittelin apurahalla suuren, kuusi metriä leveän kuvakudoksen, jonka kutominen kestää kolme vuotta. Tarkastelen teoksessani sisäistä rauhaa ja rauhoittumisen kokemusta. Suunnitelma syntyi koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen epävarmuuden ja stressin keskellä.

Yhteystiedot / contact

Teoksiani voi ostaa näyttelyistäni ja suoraan minulta. Osamaksu ja teoslainaus kk-maksulla ovat mahdollisia.

Haluatko tilata muotokuvan? Valmistan A4-A3 -kokoisia kudottuja muotokuvia valokuvien avulla. Teen mielelläni muotokuvia myös akvarellitekniikalla. Hinta- ja aikataulutietoja saat kysymällä.

Etsitkö taideteosta julkiseen tilaan tai kotiin? Valmistan kuvakudoksia myös tilaajan toiveiden mukaan. Tutustu Toivokotiin (Karviaisen ikäihmisten palveluasumisen yksikkö, Karkkila) toteuttamiini teoksiin sivulla: Kuvakudokset -> Luonto.

Haluatko seurata työskentelyäni? Liity kaveriksi fb:ssa tai instassa sivun alaosan linkeistä.

Kuva: Mari Pienimäki

Saat minuun parhaiten yhteyden tekstiviestitse / please contact me by SMS +358 (0)40 869 8506

tai / or

sähköpostitse / send me an email
soile.hovila (at) gmail.com