TERVETULOA

tutustumaan kuvakudoksiini ja katsomaan suunnittelemiani tekstiilituotteita. Lisäksi kerron itsestäni taidekasvattajana ja taiteen tutkijana.

VUOSI 2022

Artapestry 6 saapuu kesäksi 2022 Keski-Suomen museoon Jyväskylään! Tämä on minulle juhlan paikka, sillä yritin kymmenen vuotta ja onnistuin neljännellä yrittämällä saada kuvakudokseni tähän kansainväliseen kuvakudosnäyttelyyn. Näyttelyyn valittiin minulta kaksi teosta: Vastakohtien maailma I ja II. Näyttelykiertue alkoi helmikuussa 2021 Tanskasta KunstCentret Silkeborg Badista. Teokseni pääsivät lopulta ajoissa perille, vaikka posti kuljetti niitä yli 50 päivää. Näyttely jatkoi Tanskasta Latviaan Gulbene Municipal History and Art Museumiin ja Ruotsiin Kulturcentrum Ronnebyyn .

Kesällä 2022 teoksiani on esillä myös Voipaalan taidekeskuksessa, jonne syyskuussa 2020 Suomenlinnassa esillä ollut Paljain silmin – With the Naked Eye -jurytetty Taiteilijat O ja Texon yhteisnäyttely siirtyy laajennettuna. Suomen käsityön museossa Jyväskylässä 2020 ollut Kudottu kuva – Moderni suomalainen kuvakudos -näyttely on saamassa jatkonäyttelypaikan Rovaniemen taidemuseosta, mitä ryhmämme odottaa innoissaan.

Ylistävä näyttelykritiikki Artapestry 6 -näyttelystä nosti Vastakohtien maailma II-kuvakudokseni esiin 43 teoksen joukost Tanskassa (Kristeligt Dagblad 5.5.2021). Ilokseni sama teos sai huomiota myös Ruotsissa, ja sen valon kuvaamista kehuttiin (Växjöbladet Kronobergaren 19.11.2021). Työskentelyäni kuvakudostaiteilijana esiteltiin vuonna 2020 hollantilaisen Handwerken zonder grenzen -lehden numerossa 219/2020 ja Ornamo-lehdessä 3/2020, sillä tulin valituksi Taiteilijat O ry:n Syksyn Vuodenaikataiteilijaksi. Näihin voi nyt tutustua Info-sivun Näyttelyt ja media-kohdassa.

Jatkan Alfred Kordelinin säätiön tuella suuren, kuusi metriä leveän kuvakudoksen valmistamista tänä vuonna. Triptyykin muotoinen teos on saanut nimen Ataraxia ja sen arvioitu valmistuminen on vuonna 2023. Suunnitelma syntyi koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen epävarmuuden ja stressin keskellä. Tarkastelen teoksessani sisäistä rauhaa ja erityisesti luonnon tarjoamaa rauhoittumisen kokemusta. Pitkän prosessin vaiheita voi seurata Kuvakudos / Tapestry art -sivulta sekä sometileiltäni. Etsin edelleen sopivia näyttelytiloja suurteokselleni ja tulevalle kuvakudostaiteilijuuteni 20v-juhlanäyttelylle. Teos on tulossa esille A2 Galleriaan Annankadulle Helsinkiin elo-syyskuussa 2023.

Yhteystiedot / contact

Teoksiani voi ostaa näyttelyistäni ja suoraan minulta. Osamaksu ja teoslainaus kk-maksulla ovat mahdollisia.

Haluatko tilata muotokuvan? Valmistan A4-A3 -kokoisia kudottuja muotokuvia valokuvien avulla. Teen mielelläni muotokuvia myös akvarellitekniikalla. Hinta- ja aikataulutietoja saat kysymällä.

Etsitkö taideteosta julkiseen tilaan tai kotiin? Valmistan kuvakudoksia myös tilaajan toiveiden mukaan. Tutustu Toivokotiin (Karviaisen ikäihmisten palveluasumisen yksikkö, Karkkila) toteuttamiini teoksiin sivulla: Kuvakudokset -> Luonto.

Haluatko seurata työskentelyäni? Liity kaveriksi fb:ssa tai instassa sivun alaosan linkeistä.

Kuva: Mari Pienimäki

Saat minuun parhaiten yhteyden tekstiviestitse / please contact me by SMS +358 (0)40 869 8506

tai / or

sähköpostitse / send me an email
soile.hovila (at) gmail.com