Design

Olen suunnittellut yksilöllisiä tekstiilituotteita tilauksesta, kuten mattomalleja Käsityöpaja Kisällille. Valmistan kuvakudostekniikalla rintakoruja. Aiemmin maalasin paljon silkkihuiveja.

Kuvakudoskoruja ja hiussolkia

Valmistan kudontakehyksessä pieniä luontoaiheisia rintakoruja ja kudottuja hiussolkia, jotka ovat kuin kiemurtelevia räsymattoja. Koruja ja solkia voi ostaa suoraan minulta – ota yhteyttä soile.hovila (at) gmail.com .

Metsän henki -tekstiilimallisto

Vihtiläinen Käsityöpaja Kisälli tilasi minulta vihreän mattomallin keväällä 2015. Pitkäaikaisen ja ihanan yhteistyön tuloksena syntyi Metsän henki-mallisto, johon kuuluu kolme mattoa: Metsän aallot, Kuusikko ja Kevätpaju sekä kuusi kaitaliinaa. Valmistajina toimivat kehitysvammaiset ja osatyökykyiset kisälliläiset.

Kun Kisälli lopetti toimintansa, halusin malliston jatkavan elämäänsä. Kutojaksi löytyi hankasalmelainen Ida Kauppinen. Yhteistyömme alkoi lokakuussa 2022. Malliston yksityiskohtia on kehitetty eteenpäin ja kokonaisuutta täydennetään mahdollisesti neljännellä mattomallilla.

Tuotteita valmistetaan tilauksesta, tilaajan mittojen mukaan. Ota yhteyttä artisan.ida (at) gmail.com . Kesällä 2023 kaitaliinoja on myynnissä Höyry-gallerian kaupassa Korpilahdella: https://hoyrygalleria.fi/

Silkkimaalauksia

Opettelin silkkimaalauksen 15-vuotiaana. Silkkimaalauksessa yhdistyy kiehtovalla tavalla siveltimellä maalaamisen vapaus/vaikeus ja tekstiilimateriaalin tuomat lisäarvot: silkin rakenne, kiilto, keveys ja pehmeys. Maalasin silkkihuiveja, -solmioita ja tauluja.

Laukaan kunta etsi uusia kuntalahjatuotteita kilpailulla vuonna 2001. Kirjaillut ja maalatut silkkisolmioni palkittiin Uniikkikuntalahja-sarjassa ja kuvakudoskoruni voittivat Uusi idea ja tuote kuntalahjaksi-sarjan.

Maalasin silkille alastonta mallia vuosina 1994-2006. Mallimaalaukset on tehty pingotetulle silkkikankaalle pystysuorassa asennossa maalaustelineellä, mikä poikkeaa yleisestä tavasta maalata silkkiä vaakatasossa. Tekniikkana on käytetty akvarellitekniikkaa, jossa maalataan kostealle pohjalle siveltimellä ilman väriä pysäyttäviä apuaineita. Värin leviämistä hallitaan värin määrää, siveltimen vetojen voimakkuutta ja pohjan kosteutta säätelemällä. Työskentely on nopeaa ja intensiivistä, arvaamatontakin.